Gezonde chocolade dadelreep met pindakaas en  pinda's

Gezonde chocolade dadelreep met pindakaas en pinda's

Op zoek naar een lekkere en voedzame snack die makkelijk te maken is? Deze chocolade dadelreep met pindakaas, zoute pinda’s en een vleugje witte chocolade is precies wat je nodig hebt. Gemaakt met slechts een paar pure ingrediënten en perfect als tussendoortje of gezond alternatief voor een snoepreep!

Wat heb je nodig?
• 2 eetlepels 100% pindakaas met stukjes
• 80 gram melkchocolade
• 20 gram witte chocolade (optioneel)
• Een handvol zoute pinda’s, grof gehakt

Zo maak je het:
1. Ontpit de medjoul dadels en leg ze opengevouwen tegen elkaar aan op een vel bakpapier. Maak vier rijen van drie dadels, zodat je een rechthoekig vlak krijgt.
2. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en rol de dadels plat met een deegroller. Geen deegroller in huis? Een stevig glas of je handpalmen werken ook prima.
3. Je hebt nu één grote, platte plak van dadels. Smeer hier de pindakaas overheen. Zorg dat alles goed bedekt is.
4. Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de magnetron (kort en in stapjes!) en giet het over de pindakaas laag. Verdeel gelijkmatig.
5. Optioneel: smelt de witte chocolade en trek lijnen over de melkchocolade. Voor een speels effect kun je met een satéprikker door de witte chocolade trekken.
6. Strooi de gehakte zoute pinda’s over de gesmolten chocolade.
7. Zet het geheel voor minimaal 2 uur in de koelkast. Zodra het stevig is, kun je de reep in stukken breken.

Bewaar in de koelkast voor een stevige bite en een lange houdbaarheid.

Waarom deze snack?

Deze dadelreep is het perfecte voorbeeld van hoe lekker natuurlijk snoepen kan zijn. De zachte zoetheid van medjoul dadels, de romige pindakaas, de knapperige pinda’s en een laagje chocolade – een combi waar je niet omheen kunt. En het beste? Je hebt géén toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten nodig.



Tip: Alle ingrediënten voor dit recept – van medjoul dadels tot zoute pinda’s – bestel je makkelijk en snel in onze webshop naturalnuts.nl!



Laat je weten als je hem gemaakt hebt? Deel jouw reep op Instagram en tag ons @natural_nuts – we vinden het superleuk om jullie creaties te zien!

Recepten

RSS